Blog

Update verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Wellicht heb je al vernomen dat het kabinet voornemens is om de arbeidsmarkt grondig te gaan hervormen. Een van de plannen van minister Karien van Gennip van Werkgelegenheid is dat zzp’ers zich beter moeten gaan beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Dit hing al een tijdje in de lucht en is ook zeker niet nieuw, maar nu lijkt de kogel definitief door de kerk.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  11 april 2023
Uitspraak Hoge Raad zzp-loondienst

Wellicht heb je het meegekregen afgelopen vrijdag. De Hoge Raad heeft die dag uitspraak gedaan in de zaak die vakbond FNV had aangespannen tegen Deliveroo, de Britse maaltijdbezorger. Inzet van de lange juridische strijd was het gegeven of de maaltijdbezorgers wel of geen zzp’ers waren. Deliveroo besloot in 2018 om de aflopende contracten van bezorgers niet meer te verlengen. In plaats daarvan konden ze als zelfstandig ondernemer aan de slag voor de maaltijdbezorger. FNV spande daarop een rechtszaak aan, omdat de maaltijdbezorgers volgens de bond nog altijd voor een groot deel afhankelijk waren van Deliveroo. De rechter heeft nu ook besloten dat de bezorgers géén zzp-ers zijn en dat ze in loondienst hoorden te zijn. Heeft deze uitspraak ook gevolgen voor zzp-ers in de zorg?

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  28 maart 2023
Zorg&Co ontzorgt ook bij renseigneringsverplichting

Vanaf 1 januari 2022 zijn zorgorganisaties verplicht om het BSN nummer en de individuele omzet van ingezette zzp-ers over te dragen aan de Belastingdienst. Dit levert vaak veel administratieve lasten op, omdat instellingen vaak wel tientallen tot soms honderden zzp-ers inzet. Door de AVG wetgeving mochten opdrachtgevers eerder niet vragen om het BSN nummer van zzp-ers.  Door de renseigneringsverplichting is die wettelijke basis er nu wel.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  17 januari 2023
Dag van de Ondernemer 18  november
Dag van de Ondernemer 18 november

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Dat is vandaag, 18 november 2022: de Dag van de Ondernemer! Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wij doen hier graag aan mee en zetten al onze leden graag in het zonnetje vandaag! In het speciaal Winand Gielgens. Winand is lid van Zorg&Co, zit in het bestuur van de coöperatie en runt samen met zijn zus Marie Louise woonzorglocatie Hof van Schöndeln in Roermond. Een echte ondernemer dus! 

Lees hier zijn ondernemersverhaal...

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  18 november 2022
Klasse systeem; hoor jij bij de arbeidersklasse?

Bij welke klasse hoor jij eigenlijk? Ben je nog een arbeider die 80 uur per week wordt uitgebuit in de fabriek of non-binair ongelijk behandeld? Is de klasse strijd voorbij of heeft het een andere vorm gekregen?

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  04 april 2022

Laad meer +

Einde nieuwsarchief

ZORG&CO