Blog

Andy Krooswijk: Zzp'er en Werkgeluk in de Zorg met Zorg&Co

Ontdek het verhaal van Andy Krooswijk, een gepassioneerde zzp'er in de zorg die zijn werkgeluk heeft gevonden bij Zorg&Co. 

Andy Krooswijk

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
minder dan 1 minuut
  29 september 2023
Interview met een Succesvolle ZZP'er in de Zorgsector

Het is deze week 'Week van het werkgeluk'. Als coöperatie gunnen wij iedere zorgverlener werkgeluk, hier streven wij in onze dienstverlening dan ook iedere dag naar. Maar wat maakt nu dat onze leden werkgeluk ervaren?

In dit interview praten we met Naomi Schouten, een enthousiaste zzp'er in de zorgsector, over haar ervaringen en keuzes als zelfstandige ondernemer.

Succesvolle zzp-er zorg

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
2 min. lezen
  28 september 2023
Zelfstandigen in de zorg: de motor achter verbeterde arbeidsomstandigheden

Hoe ironisch kan het zijn?

Terwijl de overheid flink probeert te zagen aan de stoelpoten van zzp’ers die werkzaam zijn in de zorg, is het juist wel die groep die heeft gezorgd voor flink betere voorwaarden voor hun collega’s in loondienst, waar juist de vakbonden al decennia lang tekortschieten.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
2 min. lezen
  20 juli 2023
Update verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Wellicht heb je al vernomen dat het kabinet voornemens is om de arbeidsmarkt grondig te gaan hervormen. Een van de plannen van minister Karien van Gennip van Werkgelegenheid is dat zzp’ers zich beter moeten gaan beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Dit hing al een tijdje in de lucht en is ook zeker niet nieuw, maar nu lijkt de kogel definitief door de kerk.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  11 april 2023
Uitspraak Hoge Raad zzp-loondienst

Wellicht heb je het meegekregen afgelopen vrijdag. De Hoge Raad heeft die dag uitspraak gedaan in de zaak die vakbond FNV had aangespannen tegen Deliveroo, de Britse maaltijdbezorger. Inzet van de lange juridische strijd was het gegeven of de maaltijdbezorgers wel of geen zzp’ers waren. Deliveroo besloot in 2018 om de aflopende contracten van bezorgers niet meer te verlengen. In plaats daarvan konden ze als zelfstandig ondernemer aan de slag voor de maaltijdbezorger. FNV spande daarop een rechtszaak aan, omdat de maaltijdbezorgers volgens de bond nog altijd voor een groot deel afhankelijk waren van Deliveroo. De rechter heeft nu ook besloten dat de bezorgers géén zzp-ers zijn en dat ze in loondienst hoorden te zijn. Heeft deze uitspraak ook gevolgen voor zzp-ers in de zorg?

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  28 maart 2023

Laad meer +

Einde nieuwsarchief

ZORG&CO