Blog

Zorg&Co ontzorgt ook bij renseigneringsverplichting

Vanaf 1 januari 2022 zijn zorgorganisaties verplicht om het BSN nummer en de individuele omzet van ingezette zzp-ers over te dragen aan de Belastingdienst. Dit levert vaak veel administratieve lasten op, omdat instellingen vaak wel tientallen tot soms honderden zzp-ers inzet. Door de AVG wetgeving mochten opdrachtgevers eerder niet vragen om het BSN nummer van zzp-ers.  Door de renseigneringsverplichting is die wettelijke basis er nu wel.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
1 min. lezen
  17 januari 2023
Dag van de Ondernemer 18  november
Dag van de Ondernemer 18 november

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Dat is vandaag, 18 november 2022: de Dag van de Ondernemer! Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wij doen hier graag aan mee en zetten al onze leden graag in het zonnetje vandaag! In het speciaal Winand Gielgens. Winand is lid van Zorg&Co, zit in het bestuur van de coöperatie en runt samen met zijn zus Marie Louise woonzorglocatie Hof van Schöndeln in Roermond. Een echte ondernemer dus! 

Lees hier zijn ondernemersverhaal...

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  18 november 2022
Klasse systeem; hoor jij bij de arbeidersklasse?

Bij welke klasse hoor jij eigenlijk? Ben je nog een arbeider die 80 uur per week wordt uitgebuit in de fabriek of non-binair ongelijk behandeld? Is de klasse strijd voorbij of heeft het een andere vorm gekregen?

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  04 april 2022
Dag van Zelfvertrouwen: van veilig in loondienst naar gelukkig als zorg zzp’er

Wat heeft de Dag van het Zelfvertrouwen met werken als zzp-er in de zorg te maken? Het antwoord is simpel: meer dan je denkt. Want voor zorgmedewerkers in loondienst wordt de stap naar het ondernemerschap vaak gedwarsboomd door een gebrek aan zelfvertrouwen. Het idee dat zij niet opgewassen zijn tegen de risico’s die bij zelfstandig ondernemer zijn komen kijken. Een groot misverstand wat ons betreft, net zoals het misverstand dat je geboren zou zijn met veel of weinig zelfvertrouwen. In de praktijk blijkt namelijk dat iedereen hierover kan (leren) beschikken. En met die risico’s valt het trouwens ook wel mee. Hoe dit precies zit, en hoe Zorg&Co jou kan helpen met de overstap naar zelfstandig zijn lees je allemaal in dit artikel. 

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  08 februari 2022
In gesprek met zorg zzp’er Aischa over de Zorg&Co Academie
In gesprek met zorg zzp’er Aischa over de Zorg&Co Academie

Jezelf blijven ontwikkelen is essentieel voor elke zelfstandige zorgprofessional. Niet alleen om weggevaagde kennis op te frissen, maar ook om  bepaalde accreditaties te behalen en simpelweg om bevoegd en bekwaam te zijn. Onze Academie helpt hierbij. Zo kunnen al onze leden zich via de Zorg&Co Academie opgeven voor tal van cursussen–zowel verplichte kost als additionele certificeringen. Maar hoe ervaren de leden dit zelf? We vroegen het aan de enthousiaste Aischa die als zzp’er via Zorg&Co al vele cursussen en certificeringen van de Academie op haar naam heeft staan.  

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
5 min. lezen
  24 januari 2022

Laad meer +

Einde nieuwsarchief

ZORG&CO