Blog

Zo volg je je passie: 5 verrassende tips

Als je een baan hebt die je gelukkig maakt en je in je vrije tijd regelmatig dingen doet die je leuk vindt, draagt dat sterk bij aan je gezondheid. Je volgt dan je passie en voelt je automatisch gelukkiger en meer tevreden. Ook ben je stukken energieker en stressbestendiger. Of het nu om je werk of om privé gaat: het is belangrijk om in beide zoveel mogelijk je passie te volgen. In dit blog deel ik 5 verrassende tips om je passie te vinden en ook echt te durven volgen.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
6 min. lezen
  25 oktober 2021
Een feel good verhaal: hoe zorg zzp’er Catherine 3 maanden gratis doorwerkte

Wat doe je als de gemeente bezuinigt op haar zorgbudget en je cliënt deze kosten niet kan ophoesten? Zorg zzp’er Catherine van Woerden koos ervoor om gratis door te werken. Een heldendaad, die gelukkig ‘maar’ bij drie maanden bleef. Want met de hulp van Zorg&Co’s Christel en een brief aan burgemeester Halsema, draaide de gemeente haar beslissing terug. Wij vroegen Catherine om haar inspirerende verhaal met ons te delen. 

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
3 min. lezen
  02 september 2021
3 effectieve tips voor het voorkomen van een burn-out als zorg zzp’er

We starten met een positief bericht: uit onderzoek van het CBS is namelijk gebleken dat zzp’ers minder werkdruk en burn-out klachten ervaren dan hun ‘collega’s’ in loondienst. Wel geeft zo’n 7% aan zich minstens enkele keren per maand opgebrand te voelen door werk. Logisch ook (helaas), want als je als zorg zzp’er niet voor je eigen welzijn waakt, kunnen die onregelmatige roosters en grote verantwoordelijkheden veel van je vragen. Zo liggen uitputting, stress en een burn-out op de loer.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
3 min. lezen
  30 augustus 2021
Steeds meer agressie in de zorg: hoe creëren we een veilige werkomgeving? 

Agressie en de zorgsector worden vaker dan nodig in dezelfde zin genoemd. Zo ook nog afgelopen juli, toen ggz-beveiliger Martin (53) door een patiënt werd neergeschoten in de Haagse ggz-instelling Parnassia. Onnodig en intens verdrietig, maar ook een grote schok voor collega’s. Want ondanks dat veel zorgmedewerkers vaker worden blootgesteld aan agressie en geweld, went het nooit. En dat is maar goed ook, want het streven moet altijd een veilige werkomgeving zijn. In deze blog vragen we daarom tips aan zelfstandig zorgprofessional en psychiatrisch verpleegkundige Arjen van der Meulen.

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
4 min. lezen
  23 augustus 2021
Drie scenario’s waar je als zzp'er nog niet aan had gedacht

Maar wel goed om dat te doen!

Lees volledige artikel +
Deel dit artikel
3 min. lezen
  09 augustus 2021

Laad meer +

Einde nieuwsarchief

ZORG&CO