Roy Hulst; de weg naar zzp-en

 Terug

Mijn naam is Roy, en sinds enkele maanden ben ik werkzaam als zzp’er via Zorg & Co. In mijn carrière ben ik veelal actief geweest in de welzijnssector. Enkele jaren geleden nam mijn loopbaan een wending toen ik mijn droom najoeg om een eigen horecazaak te beginnen. Toch trok de welzijnssector mij weer terug, maar nu als zzp’er! Ik kan oprecht zeggen dat het een beslissing was waar ik geen moment spijt van heb gehad.

Het verschil tussen het runnen van een horecazaak en het zijn van een zelfstandige zorgverlener is als dag en nacht. Als horeca ondernemer had ik 24 uur per dag de zorg voor mijn zaak. Nu, als ZZP'er bij Zorg & Co, heb ik nog steeds de verantwoordelijkheid als ondernemer, maar kan ik mijn eigen agenda meer sturen en worden veel ondernemerszaken uit handen genomen door Zorg & Co. Dit geeft me de vrijheid om zelf diensten in te plannen en om te zorgen voor een balans tussen werk en privéleven die voor mij en mijn gezin werkt.

Daarbij creëer ik voor mezelf de zekerheid van werk dankzij een langdurige opdracht bij een vaste opdrachtgever met een vast aantal uren. Ook als zzp’er voel ik me daar echt onderdeel van het team. Dit is in mijn ogen dan ook echt afhankelijk van je eigen houding richting anderen. De rest van mijn uren vul ik aan met losse diensten bij andere locaties of opdrachtgevers, afhankelijk van mijn wekelijkse beschikbaarheid. Ook deze diensten kan ik eigenlijk altijd voor een langere periode vooruit plannen. De afwisseling tussen opdrachtgevers maakt dat ik in verschillende omgevingen mezelf kan uitdagen en blijven ontwikkelen.

Jaren geleden maakte ik de keuze om de welzijnssector in te gaan, en mede door het zzp-schap doe ik dit werk elke dag nog met heel veel plezier! 

Deel dit artikel
1 min. lezen       23 februari 2024
ZORG&CO