In gesprek met zorg zzp’er Aischa over de Zorg&Co Academie

MEGAMAN®

Jezelf blijven ontwikkelen is essentieel voor elke zelfstandige zorgprofessional. Niet alleen om weggevaagde kennis op te frissen, maar ook om  bepaalde accreditaties te behalen en simpelweg om bevoegd en bekwaam te zijn. Onze Academie helpt hierbij. Zo kunnen al onze leden zich via de Zorg&Co Academie opgeven voor tal van cursussen–zowel verplichte kost als additionele certificeringen. Maar hoe ervaren de leden dit zelf? We vroegen het aan de enthousiaste Aischa die als zzp’er via Zorg&Co al vele cursussen en certificeringen van de Academie op haar naam heeft staan.  

Met een beroep als zelfstandige in de zorg, is je kennis niet alleen noodzakelijk, maar maak je ook het verschil. Daarom bieden we via de Zorg&Co Academie allerlei cursussen aan. Zo kun je er als zorg zzp’er voor zorgen dat je kennis up-to-date blijft om bevoegd en bekwaam te zijn–en te blijven.  

Voor zorg zzp’er Aischa zijn de cursussen van de Zorg&Co academie vaste prik. Elke twee jaar behaalt zij haar certificaten opnieuw en nu roept ze haar mede-zzp’ers op om dit ook te doen. Waarom? Niet alleen omdat elke zorgprofessional dit officieel hoort te doen, maar ook omdat zij van mening is dat je alleen zo de beste zorg kunt verlenen. De zorg die elke patiënt verdient. En ook niet onbelangrijk: omdat jij zo weer zelfverzekerd én bevoegd op de werkvloer staat. 

In een interview met Aischa duiken we dieper in haar carrière als zelfstandige, praten we over de essentie van je kennis bijspijkeren en praten we over de voordelen van de Zorg&Co Academie.

 

De loopbaan van zelfstandige zorgprofessional Aischa

Praat je met zzp’er Aischa, dan komt er vanzelf een glimlach op je gezicht. Deze zorgprofessional startte haar carrière als vertegenwoordiger in de sales. Wij snappen wel waarom, want haar enthousiasme is ongeëvenaard aanstekelijk. Maar het leven zou het leven niet zijn als er grootse gebeurtenissen op je pad komen die alles veranderen. Zo besloot Aischa na de geboorte van haar zoontje zich de eerste jaren volledig op het moederschap en zijn opvoeding te storten. Enige jaren later, besluit ze haar carrière weer voort te zetten, maar dan in de vorm van een 2.0 versie en een nieuwe tak van sport: de zorgsector.

Zo’n tien jaar geleden start Aischa via een BBL-opleiding in de zorgsector. Na het behalen van haar diploma, besluit ze dat ze nog niet uitgeleerd is en schrijft ze zich daarom in voor een niveau 3 IG opleiding. Een paar jaar later klopt ze met diploma en al aan bij Zorg&Co om hier de stap naar het zelfstandige leven te maken. 

Inmiddels zou ze niks anders meer willen. “Nu kan ik zelf mijn tijden indelen en ik hou van uitdagingen en gevarieerd werk. De vrijheid om te kiezen wat je wil en af te wisselen is ideaal. Ik doe het heel graag. Ook fijn dat ik nu in de ochtenden kan sporten”.

 

Fanatiek in sport én in het volgen van cursussen

Elke ochtend start Aischa haar dag met sporten. Doet ze dit niet, dan merkt ze het verschil meteen. “Sporten is voor mij ontspanning. Als ik sport voordat ik ga werken dan kan de dag eigenlijk niet meer stuk. Ik voel me dan veel sterker en beter. Wat ik dan ook tegenkom in mijn werk- of privéleven verder die dag, ik merk dat ik deze dingen veel beter aan kan”.

Naast sporten, is Aischa ook gepassioneerd over iets anders: het volgen van cursussen. Zo legt de zorgprofessional ons uit dat er verschillende redenen zijn om je kennis bij te spijkeren. Simpelweg om te voldoen aan accreditaties en om bevoegd op de werkvloer te staan, maar ook omdat je zo de best mogelijke zorg kunt verlenen. Zorg, die de patiënten verdienen. 

 

De essentie van jezelf blijven ontwikkelen: zzp editie

Maar er zijn meer redenen. Denk bijvoorbeeld aan zelfverzekerd te werk kunnen gaan en niet onder doen aan ‘collega’s’ in loondienst. En over die ‘collega’s gesproken: waar zij verplichte trainingen en het behalen van extra certificeringen krijgen aangeboden–vaak onder werktijd en betaald–ligt dit voor de zzp’er anders.

Zelfstandige zorgprofessionals zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. En juist op dit vlak valt nog een hoop te behalen volgens Aischa. 

Zo hamert zij erop dat het up-to-date houden van je kennis en jezelf verder ontwikkelen, de verantwoordelijk is van de zzp’er zelf. Ze moedigt haar mede-zzp’ers aan om deze verantwoordelijkheid te nemen en het cursusaanbod van de Zorg&Co Academie te ontdekken. Enerzijds om zo de best mogelijke zorg te kunnen verlenen, en anderzijds omdat het de trainingen via Zorg&Co ook “ontzettend leuk zijn en een mogelijkheid biedt om andere zelfstandige zorgprofessionals te ontmoeten”, aldus Aischa. Een win-win situatie dus. 

 

De cursussen van de Zorg&Co Academie 

Om zzp’ers te ondersteunen in het opfrissen van hun kennis, biedt Coöperatie Zorg&Co cursussen aan. Dit doet de coöperatie via de Zorg&Co academie.

Bij populaire certificeringen die worden behaald aan de Academie, kun je denken aan een basiscursus BHV/EHBO. Deze heb je als zorgprofessional nodig wanneer je bijvoorbeeld nachtdiensten wil draaien. Maar er zijn nog veel meer (verplichte) cursussen die je weer zelfverzekerd en bevoegd op de werkvloer laten staan. Denk aan een cursus zwachtelen, klinisch redeneren of specifieke medicatie trainingen voor welzijnsmedewerkers

 

Kosten deze cursussen geld?

Ja. De cursussen, zowel de verplichte kost als de extra certificeren, kosten geld. Tot maart 2022 kon je een deel van het cursusgeld aan het einde van het jaar terugkrijgen. Dit kan niet meer. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze boekhouders Paul en Mark (inbegrepen als lid!) advies@zorgenco.nl

Het volledige cursusaanbod vind je op de pagina van de Zorg&Co Academie.

Tip: Ellen Jansen, de opleidingscoördinator van de Zorg&Co Academie, tipt dat de Brain Blocks basiscursus binnenkort gratis (!) te volgen is. Dit kan middels het STAP-budget dat vanaf 1 maart aan te vragen is. 

 

Kennis, vrijheid en dat alles met één knop 

Niet alleen de cursussen, maar ook de gemakkelijkheid van ondernemen via Zorg&Co spreekt Aischa aan. Zo prijst zij de Zorg&Co app. Met deze app zijn al je benodigdheden als zzp’er slechts één klik op de knop verwijderd. Zo kunnen leden via de Zorg&Co app zich opgeven voor nieuwe diensten, een overzicht inzien van hun verdiensten en omzet, zich opgeven voor cursussen en nog veel meer.

Dat dit zo gemakkelijk gaat, is dan ook de kracht van Zorg&Co. Bij de coöperatie zijn we van mening dat we de beste zorg samen verlenen en dat we door onze krachten te bundelen, we een sterke partij in de zorgmarkt vormen. Zo realiseren we meer opdrachten en heb jij als zelfstandige zorgprofessional meer zekerheid. Ondertussen regelen wij bij de coöperatie jouw ondernemerszaken zodat jij je kunt richten op datgene waar je in uitblinkt: het verlenen van zorg.

Wil je je meer weten over hoe onze coöperatie werkt? En wil je jezelf ook verder blijven ontwikkelen via de cursussen van de Zorg&Co Academie? Laat dan hier je gegevens achter en dan nemen wij binnenkort contact met je op. 

Deel dit artikel
5 min. lezen       24 januari 2022
ZORG&CO