Zorg&Co tipt: 3x kijk, lees en luistertips voor zorg zzp’ers

 Terug

Zo, je dienst zit erop! Nu is het tijd om naar huis te gaan, jezelf op de bank te nestelen en compleet tot rust te komen. Vind je dat laatste punt nog niet zo makkelijk? Daar gaan we je bij helpen! In deze nieuwe, maandelijkse blogserie verzamelen we telkens drie items die jou helpen om direct in de relax modus te komen. Deze maand: een boek, podcast en online magazine.

Maar nog even serieus: ontspanning - of beter gezegd het gebrek aan ontspanning - is een valkuil voor veel zelfstandige zorgprofessionals. Een valkuil, want wanneer je tussen de bedrijven door niet de tijd neemt om tot rust te komen, liggen mentale- en fysieke klachten als gevolg van overwerken op de loer. Even ‘tot jezelf komen’ en relaxen is dus essentieel voor zzp’ers in de zorg. Een goed boek, een interessante podcast of scrollen op insta helpen daar allemaal bij. Welke jij kiest maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je ervan tot rust komt! 

Dit is onze selectie voor deze maand ????

3x kijk, lees en luistertips

1. Boek: Hersenschimmen

We trappen de lijst af met een echte klassieker en groot favoriet onder vele zzp’ers in de zorg. Het boek ‘Hersenschimmen’ - geschreven in 1984 geschreven door J. Bernlef - volgt het leven van de 71-jarige Maarten die aan dementie lijdt. Zo wil hij als gepensioneerde weer naar zijn werk toe en ziet hij zijn vrouw voor een vreemde aan. Langzaam maar zeker verliest Maarten zijn greep op de werkelijkheid en lukt het hem niet meer om het heden van het verleden te onderscheiden. 

Bernlef beschrijft de gevoelens van de hoofdpersoon (en diens wisselende momenten van helderheid en verwarring) haarscherp. Een knappe prestatie en een boek dat een blijvende indruk achterlaat.

Kun je niet wachten om dit boek zelf te lezen? Grote kans dat jouw lokale boekhandel deze in haar/zijn assortiment heeft! 

 

2. Podcast: Nursing Impact

Ben jij meer een luisteraar dan een lezer? Dan bieden podcasts de perfecte uitkomst. Speciaal voor verpleegkundige startte het zorg platform Nursing.nl de nieuwe podcastserie ‘Nursing Impact’. In de podcasts vertellen verpleegkundigen over een bijzondere ervaring die invloed heeft gehad op hun carrière in de zorg. Inspirerend, ontroerend en vaak herkenbaar. 

De podcasts zijn te vinden via SoundCloud, Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

 

3. Instagram: FloorZorgt Magazine

Zorgprofessional Floor startte naast haar werk het online zorgmagazine ‘FloorZorgt’. Op haar platform passeren diverse onderwerpen de revue, zoals persoonlijke verhalen van ‘zorgcollega’s uit het vak en nog veel meer. Dat Floor telkens de juiste snaar weet te raken blijkt wel uit de hoeveelheid (zelfstandige) zorgprofessionals die maandelijks haar zorgnieuws en -blog lezen. Dat zijn er namelijk 80.000 (!).

Zelf de artikelen van FloorZorgt lezen? Zo kun je haar volgen:

Instagram: @FloorZorgt
Facebook: https://www.facebook.com/FloorZorgt

Website: https://www.floorzorgt.nl/

 

Dat was het weer voor deze maand! Zelf ook een goede tip? Laat het ons hier weten.

Deel dit artikel
2 min. lezen       19 januari 2021
ZORG&CO