Zorg&Co tipt: 3x boeken voor zzp’ers in de zorg

 Terug

Nu het voorjaar is ingeluid met de eerste mooie dagen, is het tijd om wat vers leesvoer in huis te halen. Want zeg nou zelf, wat is er nu lekkerder dan totaal tot rust komen in de zon mét een heerlijk boek?! Dat heb jij wel verdiend na je lange dagen als zzp’er in de zorg!

Deze maand: 

3 boeken waar elke zelfstandige zorgprofessional enthousiast van wordt.

 

3 Boekentips voor zelfstandige zorgprofessionals 

1. Tommie in de zorg - Tommie Niessen

Tommie Niessen startte zijn carrière in de ICT en marketing. Dit bleek het toch niet voor hem te zijn. Daarom besloot hij al na twee jaar in de voetsporen van zijn moeder te treden en een opleiding tot verzorgende IG te volgen. Tegenwoordig werkt Tommie als zelfstandige zorgprofessional in de wijkzorg en in een hospice. 

Wanneer de Brabantse zzp’er niet verzorgt, schrijft hij op zijn populaire blog. Zo laat hij aan iedereen zien hoe mooi zijn vak is, maar ook hoe moeilijk het tegelijkertijd kan zijn. Zo’n beetje elke zorgprofessional zal zich dus wel kunnen herkennen in de verhalen die Tommie bundelde tot het boek: Tommie in de zorg. 


2. Pogingen om iets van het leven te maken - Hendrik Groen

Met zijn 83 ¼ jaar oud, is Hendrik Groen “nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen”. Vol zelfspot en ironie schrijft hij in korte dagboekfragmenten over de gebeurtenissen in het verzorgingstehuis te Amsterdam-Noord. 

Het boek leest niet alleen lekker weg, maar is ook vaak grappig en hartverwarmend geschreven. Inmiddels zijn er verschillende vervolgen verschenen en is er zelfs - voor de minder grote boekenwurmen onder ons - een televisieserie opgenomen.

3. Die ene patiënt - Ellen de Visser

Elke zorgverlener heeft ‘die ene patiënt’ die zijn of haar leven voor altijd heeft veranderd. Wetenschapsjournalist Ellen de Visser sprak met deze zorgprofessionals en bundelde hun verhalen in de intrigerende Volkskrant-serie: ‘Die ene patiënt’. 

Het bijzondere aan dit boek is dat de auteur ook de reacties van patiënten, familie en nabestaanden heeft toegevoegd. Een aanrader dus!

 

Kun je niet wachten om bovenstaande boeken zelf te lezen? Grote kans dat jouw lokale boekhandel deze in zijn assortiment heeft! 

Dat was het weer voor deze maand! Zelf ook een goede tip? Laat het ons hier weten.

Benieuwd naar onze tips van vorige maand? Bekijk dan deze blogpost. 

Deel dit artikel
2 min. lezen       01 april 2021
ZORG&CO