Zorg&Co tipt: 3 must-see films voor zzp’ers in de zorg

 Terug

In je zzp zorg carrière werk je ontzettend hard. Tijd voor jezelf nemen tijdens je diensten door is dan ook essentieel. Bij Zorg&Co verzamelen we daarom maandelijks drie dingen die jou helpen om direct in de relax modus te komen! 

Deze maand: 3 must-see films voor elke zelfstandige zorgprofessional.

 

 3x kijk, lees en luistertips

1. Wit (2001)

Wit is gebaseerd op een toneelstuk en een ‘Pulitzer prijs gewonnen’ boek. Het vertelt het verhaal van Vivian Bearing, vertolkt door Emma Thompson. Bearing is een professor Engelse literatuur die krijgt te horen dat ze terminale eierstokkanker heeft. Gedurende haar behandeling in het ziekenhuis, leer je de verpleegkundige Suzie kennen die Bearing vol empathie en liefde verzorgt. 

Een zware, maar mooie film die ook nog eens een 8.0 scoort op IMDB. Aanrader dus!

2. The Fundamentals of Caring (2016)

De getraumatiseerde schrijver Ben, besluit aan de slag te gaan als zorgverlener om geld te verdienen. Zijn eerste cliënt is Trevor, een grappige 18-jarige jongen met een spierziekte (spierdystrofie). Tijdens een hartverwarmende - maar ook hilarische - roadtrip ontdekken ze vooral elkaar. 

Met hoofdrolspelers Paul Rudd, Selena Gomez en Craig Roberts. Je vindt de film op Netflix!

 

3. Intouchables (2011)

Grote kans dat je deze ontroerende film al een keer hebt gezien. Maar ook een tweede, derde of vierde keer kijken blijft het een fantastische film. 

Voor degene die de film nog niet hebben gezien - we zijn jaloers! - hier een korte samenvatting: De film vertelt het waargebeurde verhaal van de aristocraat Philippe die na een paragliding ongeluk volledig verlamd is geraakt. Hij gaat op zoek naar een nieuwe verzorger en neemt Driss in dienst; een jongen uit de achterstandswijk die bovendien ook net uit de gevangenis komt. Zo op het eerste gezicht lijkt Driss dan ook de minst geschikte persoon voor de baan. Toch bouwen beiden een onverwachte vriendschap met elkaar op.

Om het nog maar even te benadrukken: ontspanning - of beter gezegd het gebrek aan ontspanning - is een valkuil voor veel zelfstandige zorgprofessionals. Een valkuil, want wanneer je tussen de bedrijven door niet de tijd neemt om tot rust te komen, liggen mentale- en fysieke klachten als gevolg van overwerken op de loer. Even ‘tot jezelf komen’ en relaxen is dus essentieel voor zzp’ers in de zorg. Een goed boek, een interessante podcast of scrollen op insta helpen daar allemaal bij. Welke jij kiest maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je ervan tot rust komt! 

Dat was het weer voor deze maand! Zelf ook een goede tip? Laat het ons hier weten.

Benieuwd naar onze tips van vorige maand? Bekijk dan deze blogpost. 

Deel dit artikel
2 min. lezen       15 februari 2021
ZORG&CO