Samenwerking Zorg&Co en de Werkvereniging

Samenwerking Zorg&Co en de Werkvereniging

3 min. lezen

Terug

Welkom als deelnemer bij de Werkvereniging, het enige belangenplatform met een nieuwe visie op de arbeidsmarkt. Jij en de inhoud van je werk staat bij ons centraal. Niet jouw contractvorm.

 

Voor wie is de Werkvereniging en waar zet de Werkvereniging zich voor in?

De Werkvereniging komt op voor de belangen van zelfstandig professionals die dat willen blijven, voor werknemers die het niet zien zitten om 40 jaar bij dezelfde baas in loondienst te werken en voor werkenden die werkvormen combineren of afwisselen. Wij noemen deze mensen Modern Werkenden omdat ze allemaal behoefte hebben aan modernisering van werk en zekerheid. 

Zeker in de zorgsector, waar een groot personeelstekort heerst en de bureaucratie het werken in loondienst onaantrekkelijk maakt, is de groei van het aantal Modern Werkenden groot. Toch worden de belangen van werkenden op dit moment alleen vertegenwoordigd door de traditionele werkgevers-, werknemers- en ondernemersorganisaties. Hierdoor is werk en zekerheid niet ingericht op Modern Werkenden. Sterker nog, de traditionele belangenpartijen zijn ervan overtuigd dat de problemen in de zorg opgelost kunnen worden door de zorgprofessional terug in loondienst te duwen. De Werkvereniging is juist van mening is dat het, op een flexibele arbeidsmarkt in crisistijd, van belang is dat alle werkenden - zeker die in de zorg - flexibel en weerbaar zijn. Juist de flexibiliteit en autonomie leidt tot een hogere productiviteit en werktevredenheid bij zorgprofessionals. We kaarten dan ook geregeld aan bij de ministeries van SZW en VWS: Ondersteun Modern Werkenden in zorg in plaats van ze weg te zetten als dure fiscaal voordeel jagers die alleen de fijne diensten willen draaien en de risico's op het collectief afwentelen! Daar wordt letterlijk niemand beter van.

Wij vinden het hoog tijd dat onze huidige structuren en voorzieningen zich op de wend- en weerbaarheid van alle werkenden richten. Zodat jij je, ongeacht je contractvorm, verzekerd weet van een basis aan zekerheden die meebewegen met jouw leven, jouw werk en de keuzes die jij daarin maakt. Daar zet de Werkvereniging zich voor in! 

Dit doen we door Jouw Stem te laten horen in politiek Den Haag, door nieuwe initiatieven op het gebied van welzijn en welvaart aan te jagen en door vernieuwers en hun experimenten te verbinden.

 

Als deelnemer aan Zorg&Co neem je nu ook deel aan de Werkvereniging 

Tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering van Zorg&Co heeft de meerderheid van jullie ermee ingestemd om gezamenlijk deel te nemen aan de Werkvereniging. Wij zijn daar heel erg blij mee want hoe meer mensen aan de Werkvereniging deelnemen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op besluitvorming die jou als Modern Werkende aangaat. Hieronder kun je lezen welke andere voordelen deelnemers aan de Werkvereniging krijgen. Je contributie is betaald maar je persoonlijke deelname waardoor ook JOUW STEM gehoord wordt regel je door je HIER aan te melden als deelnemer aan de Werkvereniging. 

 

Laat Jouw Stem horen!

Door actief deel te nemen aan Jouw Stem - ons doorlopend onafhankelijk onderzoek - help jij ons de motieven en behoeften van Modern Werkenden onpartijdig in kaart te brengen. De uitkomsten maken we geanonimiseerd openbaar en koppelen we geregeld terug naar politiek, media en dienstverleners zodat ook zij weten waar jij in werkelijkheid behoefte aan hebt om optimaal te kunnen functioneren op een arbeidsmarkt in beweging. Zo zorgen we ervoor dat Jouw Stem gehoord en meegewogen wordt in de besluitvorm die jou als Modern Werkende aangaat.

Meer informatie over Jouw Stem en de resultaten.

Deelname aan de Werkvereniging betekent verder

  • Dat je invloed hebt op onze koers
  • Dat we met velen het verschil maken
  • Dat jij onze onafhankelijkheid borgt
  • Dat je bijdraagt aan een eerlijk beeld van Modern Werkenden


Wat levert het jou op

  • Invloed op Jouw Stem
  • Jouw Stem wint aan kracht, geloofwaardigheid en invloed
  • Voor jou organiseren we lezingen en informatiebijeenkomsten

Met jouw geld

  • lobbyen wij voor een stelsel dat jou centraal stelt i.p.v. je contractvorm
  • Ondersteunen wij vernieuwende oplossingen en initiatieven
  • Organiseren we bijeenkomsten

En natuurlijk krijg je te allen tijde inzicht in onze inkomsten en uitgaven.

 

Mogen wij je op de hoogte houden over de Werkvereniging?
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

 

Publicatiedatum 14/06/2021
Deel dit artikel
ZORG&CO