Persbericht ‘Hof van Schöndeln’

Persbericht ‘Hof van Schöndeln’

minder dan 1 minuut.

Terug

Zorg&Co zet zorg in voormalig Zorghuis Roermond voort onder de naam ‘Hof van Schöndeln’

 

Coöperatie Zorg&Co is sinds 1 november 2020 verantwoordelijk voor de zorg in Hof van Schöndeln, voormalig Zorghuis Roermond. Hiermee neemt de coöperatie de zorg over van Ontzorgd Wonen Groep. De woonzorglocatie is gelegen aan de Heinsbergerweg 174 te Roermond en biedt 24-uurs zorg aan in de 19 zorgappartementen.    

De 19 zorgappartementen van Hof van Schöndeln zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van de 24-uurs aanwezigheid van een verpleegkundige. Ook aanwezig zijn een gemeenschappelijke tuin en -ruimte en meerdere parkeerplaatsen. De woonzorglocatie biedt maaltijden-, was-, strijk- en liftservice aan. 

Geschiedenis
Kasteel Hof van Schöndeln is in 1892 als jachtslot gebouwd door burggraaf Charles Albert Marie van Aefferden. Na zijn overlijden fungeerde het kasteel als verblijf voor patiënten met drankproblemen, gewonde soldaten, chronisch zieken en later als verblijf voor cliënten ‘van de oude dagen’. Tegenwoordig is Hof van Schöndeln eigendom van de orde van de Camillianen en dient het kasteel als woonzorglocatie voor ouderen. 

Zorg&Co
Coöperatie Zorg&Co is opgericht in 2007 als een vereniging van zelfstandige zorgverleners. De coöperatie streeft naar een win-win situatie voor zowel de de cliënt en de maatschappij, als voor de zorginstellingen en de zelfstandige zorgprofessionals. 

 

- EINDE PERSBERICHT- 

Publicatiedatum 25/11/2020
Deel dit artikel
ZORG&CO