Je huis wel verzekeren tegen brand maar je inkomsten niet?

 Terug

Heb je huis verzekerd tegen brand?

DUH

Bliksem, kortsluiting of je schoonmoeder die een ongelukje maakt met een kaars. Het gebeurt, daarom heb je een backup plan. Het huis fikt af, maar het is goed verzekerd.

Waarom zet je geen geld opzij voor het geval dat? Dat is goedkoper, je kan namelijk zelf sparen of beleggen. Het antwoord is simpeler dan je denkt.

5 mei 2051
Als je huis over 30 jaar afbrandt, dan zou je daarvoor kunnen sparen. Je weet dat je het geld over 30 jaar op 5 mei 2051 moet hebben. Je hebt nog even en kans dat het lukt om op tijd dat geld bij elkaar te krijgen.

 

Maar, wat als?

Als het morgen gebeurt. Je schoonmoeder denkt dat ze in een aflevering van Hell’s Kitchen zit en indruk moet maken op Gordon Ramsey himself. Sommige dingen heb je niet onder controle in het leven, zoals natuurrampen en natuurlijk je onhandige schoonmoeder.

 

 

Daarom is het slim om grote risico’s wél te verzekeren.

Je betaalt maandelijks een fractie van als je het in één keer zou moeten ophoesten. Dit is de premie die je betaalt voor de zekerheid. Om het goed te regelen, en het belangrijkste: dat jij je er goed bij voelt.

De verzekeraar heeft er zijn bedrijf van gemaakt om geld te verdienen aan de inleg van velen (premies) en het onzekere voorval dat er daadwerkelijk een huis affikt en hij moet betalen… Door de concurrentie onder verzekeraars gaan ze uitrekenen hoe groot de kans is dat … en de hoeveelheid geïnde premies ze in kas moeten hebben. Vind jij de premie acceptable; doe het.

 

20 jaar inkomens:

  • 28 uur per week
  • 4 weken in de maand
  • 11 maanden werk in een jaar
  • 35 euro bruto per uur
  • Je bent nu 47
  • Je gaat met pensioen op 67

Dat is een totaal inkomen van 862.400 euro.

Bij inkomensrisico's ligt het genuanceerder. Net als je huis, kun je je inkomen óók verzekeren. Daar moet je een keuze over maken als ondernemer. Grote kans dat dat inkomen -zeker over een periode van 20 tot 30 jaar - groter is dan de waarde van je huis.

(Het huis dat je overigens niet meer kan betalen, als je geen inkomen hebt)

Bovendien, de kans dat je arbeidsongeschikt wordt (of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zodat jij het BEROEP niet meer kunt uitoefenen) door een ongeluk of ziekte is tegenwoordig groter dan dat je huis afbrandt.

Het is een serieuze afweging die je moet maken en het is niet makkelijk. Neem daar ook gewoon serieus de tijd voor en maak een besluit. Maak een besluit dat in jouw leven past. 

Om tot een goed en passend besluit te komen, hebben we aantal aandachtspunten hieronder voor je! 

Waarom niet?

Verzekeringen zijn belangrijk, maar niet goedkoop. Daarom zeggen ze:

  • Verzeker alleen wat je niet zelf kan dragen.

Stel je hebt de lotto gewonnen en een bankrekening gevuld met 20 jaar inkomens. Waarom zou je je inkomen dan als geluksvogel verzekeren? Dat doe je dus niet, want je kan het risico zelf dragen.

Een niet valide argument die je vaak hoort, maar zorgwekkend is:

  • ‘Het overkomt mij niet.’ 

Dat is helaas niet 100% waar. Sorry. We doen mooi werk in de zorg, nodig omdat mensen kwetsbaar zijn. Dat geldt helaas ook voor diegene die de zorg verlenen! 

  • Verzekeraars zijn boeven.

Er zijn zeker financiële producten geweest die op diefstal lijken. Iedereen kent de financiële crisis van 2008 nog en er zijn ook genoeg spookverhalen in omloop van verzekeraars die niet uitkeren. 

  • “Daarom doen we het bij Zorg&Co anders”

Daar doen we als Zorg&Co natuurlijk niet aan mee. We zijn slimmer dan dat. We kopen als collectief een goed product in en onderhandelen over de voorwaarden voor al onze leden.

We oefenen allemaal “hetzelfde” beroep uit en dat maakt het mogelijk de risico’s beter in kaart te brengen (stuntvrouwen, koorddansers en degenslikkers zijn uitgesloten). Daarbij zijn wij als zzp-ers bijna nooit ziek en werken we door tot het eigenlijk niet meer kan….

  • Mijn partner is goud waard

Wat nog meer waard is dan een miljoen op de bank, is een partner die goud waard is. Heeft je partner een vast inkomen en is hij/zij ook bereid om samen door het vuur te gaan? Prijs jezelf dan gelukkig.

Echter er komen wel eens prinsen en prinsessen op witte paarden langs die je persoonlijke vermogensplanning overhoop kunnen gooien.

  • Er is toch bijstand?

Er is als laatste redmiddel de bijstand voor iedereen in Nederland. Of je nu werkt in loondienst of niet, de vraag is: is dat genoeg voor jou? Bijstand betekent dat je niet terug kan vallen op een partner en je geen eigen vermogen hebt. Heb je één van beide wel, dan moet je dat als eerste aanspreken. En dat is als je wél recht hebt op bijstand nooit veel en altijd te weinig.

 Bekijk hier de vraag en antwoorden 'heb ik recht op bijstand'.

  • Ik werk parttime in loondienst

Je bent ondernemer, dan heb je meer vrijheden en de luxe om zelf het goed voor jezelf te regelen. Het klopt dat als je in loondienst bent je werkgever verantwoordelijk is om je loon door te betalen bij ziekte. 

 

Let op! 

Dit geldt alleen voor het inkomen dat je verdient en tot twee jaar. Daarna houdt het op als je volledig arbeidsongeschikt wordt. Je krijgt dan een WIA uitkering.

Je kan echter netto meer verdienen en het toch goed geregeld hebben door alleen te werken met Zorg&Co.

 

Waarom wel? Veilig stellen wat voor jouw belangrijk is

Kinderen die je wilt blijven steunen is een goede reden. Wil je ze schuldenvrij door een studie helpen en af en toe iets extra kunnen geven? Wat heb je daar maandelijks voor nodig? 

Zonder ze overdreven te verwennen natuurlijk. 

Jouw partner is natuurlijk goud waard. Die staat voor je klaar, maar wil je die partner ontlasten door te voorkomen dat hij of zij alleenverdiener wordt? Of als je inkomen nog belangrijker is, als jij de enige kostwinner bent. Wat belangrijk is om veilig te stellen in je gezin moet je samen bepalen natuurlijk. Goed om dit gesprek te voeren. 

Het is een lastig onderwerp, maar het geeft wel rust als het geregeld is.

De plek waar jij je thuis voelt veilig stellen. Jouw huis en het inkomen wat je daarvoor nodig hebt valt weg bij arbeidsongeschiktheid. Als je het nodige inkomen hiervoor veilig wilt stellen, moet je helder hebben hoeveel dat is en je daarvoor verzekeren. 

Een thuis, een gezin en een partner is wat het leven mooi maakt. 

Natuurlijk is er meer, maar heb je daar ook geld voor nodig? Als je dat veilig wilt stellen neem dat dan ook mee. Bijvoorbeeld vakanties, autorijden, een hobby of elke dag eten bestellen. Maakt niet uit wat het is, als het voor jou belangrijk genoeg is om veilig te stellen:

 

Neem het dan in jouw besluit mee! 

 

Jouw besluit maken

Als je helder hebt wat nodig is voor jouw leven en wat het waard is om het veilig te stellen moet je het gewoon doen. Als eerste kan je dit gesprek met je naasten voeren. Dit is super belangrijk.

Dit hoef je niet alleen te doen, we maken je het graag makkelijk als Zorg&Co.

We hebben voor jou al oplossing gevonden die goed werkt en past bij ons collectief. Sterker nog, wij geven de garantie dat voor ons samen dit de beste oplossing is. Hier hebben wij jaren naar gezocht voor jou en dit blijven we ook doen!

Dus je kan er gerust van zijn, dat je het samen met Zorg&Co goed geregeld hebt.

 

Vragen of sparren?
Waarschijnlijk heb je vragen of wil je even sparren? Dat kan! Je kan met onze financieel adviseur Paul sparren. Hij heeft ook inzage in jouw jaarcijfers. Dus dat is wel zo makkelijk!

Maak hier een belafspraak

Onze partner CommonEasy geeft elke twee weken een gratis webinar. Meld je daarvoor aan en kom alles te weten wat je nodig hebt voor een goed besluit. Want je verdient natuurlijk een inkomen, ook als je ziek bent! 

Gratis webinar 
Rustig meer lezen over de combi deal van Zorg&Co? Vraag hier onze brochure aan.

Dien aanvraag in/ brochure

 

Als Zorg&Co willen we het goed regelen samen voor al onze leden. Doe jij mee?!

Meteen goed regelen? Geef je hier op!

Afsluiter: Garantie Zorg&Co

Vrijheid van zelfstandig, voordelen van samen!

 

 

 

Zou je de weg opgaan als niet verzekerd bent?

Deel dit artikel
6 min. lezen       05 mei 2021
ZORG&CO