Interview met een Succesvolle ZZP'er in de Zorgsector

 Terug

Het is deze week 'Week van het werkgeluk'. Als coöperatie gunnen wij iedere zorgverlener werkgeluk, hier streven wij in onze dienstverlening dan ook iedere dag naar. Maar wat maakt nu dat onze leden werkgeluk ervaren?

In dit interview praten we met Naomi Schouten, een enthousiaste zzp'er in de zorgsector, over haar ervaringen en keuzes als zelfstandige ondernemer.

Succesvolle zzp-er zorg

 

  1. Hoe lang ben je al zzp'er?

Ik ben sinds medio maart dit jaar officieel zzp'er, nadat ik me heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK).

  1. Wat motiveerde je om zzp'er te worden?

Er waren meerdere redenen voor mijn keuze, maar de belangrijkste waren mijn verlangen naar meer autonomie en de behoefte om mijn eigen werkschema te bepalen. Na 23 jaar bij dezelfde organisatie te hebben gewerkt, begon ik me af te vragen of er niet meer was.

  1. Hoe heb je de overstap naar Zorg&Co gemaakt?

Ik ben via een andere zzp'er, die eerder op mijn voormalige werkplek werkte, in contact gekomen met Zorg&Co. Na een paar gesprekken met haar besloot ik ook zelf met Zorg&Co in gesprek te gaan.

  1. Wat heeft Zorg&Co bijgedragen aan jouw werkgeluk?

Zorg&Co heeft me veel werk en zorgen uit handen genomen. Bovendien bieden ze de mogelijkheid tot bijscholing, wat ik anders zelf had moeten regelen. Ik waardeer ook de ondersteuning die ze bieden als ik ergens tegenaan loop.

  1. Voel je je momenteel gelukkig als zzp'er?

In het begin maakte ik me veel zorgen of ik alles wel aankon en of het me zou brengen wat ik hoopte. Maar na mijn eerste opdracht als zzp'er verdwenen die zorgen en wist ik dat ik nooit meer in loondienst wilde. Ik geniet nog steeds van de vrijheid om mijn eigen werktijden te bepalen.

  1. Wat is jouw ultieme werkgeluk?

Mijn ultieme werkgeluk is als ik 's ochtends ergens binnenkom en ze zeggen: "Gelukkig, jij bent er!" Het geeft me voldoening om voor de cliënten te zorgen en me minder zorgen te maken over administratieve taken. De afwisseling in mijn werk maakt het extra leuk.

  1. Wat doe je om gelukkig in je werk te blijven?

Om gelukkig te blijven, zorg ik voor voldoende afwisseling in mijn werk, zelfs als ik enkele vaste plekken heb waar ik terugkom. Door de cliënten beter te leren kennen, kan ik mijn zorg beter afstemmen op hun behoeften. Plekken waar ik minder plezier beleef, vermijd ik gewoon.

Deel dit artikel
2 min. lezen       28 september 2023
ZORG&CO