Ervaring zorgverlener een zpp'er Yusef Benaisa

 Terug

We delen graag een reeks aan verhalen van onze leden die in de zorg werken. Deze keer vertelt 23-jarige Yusef hoe hij in de zorg terecht is gekomen, en deelt hij zijn ervaring over Zorg&Co

He Yusef, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Yusef, 23 jaar oud, een heel actieve jongen die houdt van sporten, gezelligheid  en leuke dingen doen met vrienden. Ik heb een vlotte babbel en ben een sociaal persoon. Ik ben opgegroeid in Utrecht en heb naast mijn mbo 4 pedagogisch medewerker onlangs mijn studie HRM afgerond met een specialisatie in personeelszaken.  

 

Zeg Yusef, wat doe jij precies in de zorg?

Ik werk sinds twee jaar in de zorg en welzijn en dat bevalt mij goed.  Ik werk met psychiatrische en gehandicapte cliënten. Momenteel werk ik met mensen met niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast heb ik voor jeugdgroepen en kindergroepen gestaan. Je kan dus zeggen dat ik  brede ervaring in de zorg heb opgedaan.

 

Hoe ben je eigenlijk in de zorg terecht gekomen?

Mijn zussen werken in de zorg, maar hier had ik gedurende mijn jeugd nooit interesse in. Ik voelde me hier eerlijk gezegd een beetje te goed voor. Ik wilde andere mensen niet aanraken of verzorgen. Ik dacht zelf dat ik wel een betere functie kon krijgen. Maar op een gegeven moment had ik veel vrienden die als zzp'er in de zorg werkten. Na het aanhoren van hun positieve ervaringen wilde ik het werk in de zorg toch een kans geven. Ik schreef mij in als zzp'er en zo kwam ik in aanraking met cliënten door heel het land. Ik kwam terecht bij het begeleiden van heel heftige groepen. Toen wilde ik er eigenlijk mee stoppen omdat ik het te ingrijpend vond. Maar uiteindelijk werd ik steeds beter in het geven van begeleiding en kon ik het ombuigen naar iets positiefs.  Ik begon het leuk te vinden en ik merkte dat ik het werk op een gegeven moment echt vanuit mijn hart deed.  Wanneer ik nu cliënten bezoek behandel ik hun alsof het mijn ouders zijn die tegenover mij zitten. Sindsdien ben ik verliefd op het vak. Ik wil graag een steentje bijdragen aan de samenleving door goede zorg te verlenen.

 

Kan je eens vertellen, hoe ben je bij Zorg&Co terecht gekomen?

Door de coronacrisis ben ik mijn werk kwijt geraakt. Ik wilde graag in de zorg blijven werken, dus ben ik op internet gaan zoeken naar werk in de gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Op deze manier ben ik bij Zorg&Co terecht gekomen. Nadat ik mij had ingeschreven werd ik meteen benaderd door Maria. Ik ben op gesprek gegaan en voelde meteen de klik met het personeel en de organisatie. Er was niet meteen werk voor mij, maar Maria was me niet vergeten - een paar weken later belde ze op dat ze een passende opdracht voor me had in Wijderwormer. Sindsdien ben ik lid van Zorg&Co.

 

Hoe ervaar jij het om als zzp'er in de zorg te werken?

Als mensen aan zzp'ers denken, dan denken ze meestal meteen aan geldwolven. Maar ik zie het anders. Ik werk heel hard in de zorg voor mijn financiële vrijheid. Ik wil later zelf kunnen bepalen waar ik sta en waar ik naartoe wil gaan. Ik wil mijn eigen uren kunnen bepalen, en op vakantie gaan of rust nemen wanneer het mij uitkomt. Daar hecht ik waarde aan. In loondienst heb je deze vrijheid niet.

 

En, wat bevalt jou het meest aan Zorg&Co?

Het bevalt zo goed! Ik vind het contact met Zorg&Co heel prettig, met name door hun persoonlijke benadering. Daarnaast vind ik het fijn dat ik als zzp'er zelf kan kiezen welke opdrachten ik aanneem. Ik geniet ervan om elke maand met dezelfde groep mensen aan de slag te gaan. Aan het begin nam ik alle opdrachten aan die ik krijgen kon. Nu ben ik daar voorzichtiger in. Ik neem alleen opdrachten aan bij groepen waar ik een tijdje mee  kan blijven draaien. Elke cliënt is uniek en elke cliënt verdient het om beter gekend te worden. Die kans wil ik aanbieden door vaste cliënten te begeleiden. 

Deel dit artikel
3 min. lezen       16 september 2020
ZORG&CO