Dag van de ondernemer

MEGAMAN®

Op 19 november viert heel Nederland de ‘Dag van de Ondernemer’. Op deze dag bedanken we ondernemers voor hun ongeëvenaarde durf en doorzettingsvermogen. Om stil te staan bij deze dag én het ondernemerschap, stuurden we onze leden deze week een vroege felicitatie. Ook stelden we vragen over wat het voor hen betekent om zzp’er te zijn.

 

Waarom de Dag van de Ondernemer zo belangrijk is

De Dag van de Ondernemer, waarom vieren we dat eigenlijk? Dat is simpel: om onze waardering te uiten en respect te tonen. En simpelweg omdat de inzet van de zzp’er in de zorg van enorme toegevoegde waarde is. Want met een zorgsector die al langzaam maar zeker bezwijkt door een stijgende zorgvraag, kunnen we niet zonder de zorg zzp’er en diens kwaliteiten. De impact is dan ook groots, en het resultaat des te meer. Respect dus, en dat is dan ook precies waar deze dag om gaat: respect voor de ondernemer die het toch maar allemaal doet. Bravo!

Omdat we bij Zorg&Co trots zijn op al onze leden, stuurden we eerder al een vroege felicitatie uit. In het bericht vroegen we ook wat zij als zzp’er zelf het meest waarderen aan hun ondernemerschap. 

In dit artikel delen we een aantal reacties en vertellen we nog wat meer over hoe je als lid van Zorg&Co ondersteunt wordt bij het ondernemen. 

 

Vrijheid, keiharde euro’s en diversiteit

Steeds meer zorgprofessionals willen de regie over hun eigen werkleven. Geluk heb je niet; dat creëer je. Hoe je dat doet? Door de regie over je eigen (werk)leven te nemen. De vrijheid van zelf je diensten kiezen, tarief bepalen en de afwisseling in locaties, werk, collega’s en cliënten zijn dan ook een paar voorbeelden die onze leden ervaren als ondernemer in de zorg zijn.

Zo reageerde zzp’er Joeri Matthijssen: “Als werknemer schikte ik mij aan de visie van de zorgorganisatie. Als ondernemer accepteer ik werk van zorgorganisaties die voldoen aan de mijne”.

Walid Bousif voegt hieraan toe: “Door goed te ondernemen kan je eigen weg bepalen . Je leert altijd weer iets nieuws. Dat komt omdat je bij veel verschillende bedrijven werkt die zaken op hun eigen manier doen. Je komt er achter waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Voornamelijk vrijheid, afwisseling , flexibiliteit en betrokkenheid bij cliënten vind ik het fijnst aan ondernemen in de zorg”.

 

 

De tijd nemen voor cliënten

 Ook veelgenoemd is écht de tijd kunnen nemen voor de cliënt. Hierbij zou er een groot verschil zitten tussen werken in loondienst of als zzp’er. Want wanneer je als zzp’er werkt, ben jij de baas over je eigen tijd. Dit betekent meer tijd kunnen nemen voor cliënten–met de daarbij behorende waardering. 

Deze waardering voelen de Zorg&Co leden ook wanneer ze een onderbezet team uit de brand helpen. Zo vindt Skip Frederix “de waardering van teams als je komt uithelpen” naast ervaring opdoen en verschillende begeleidingsstijlen ontdekken, een van de fijnste dingen van ondernemen in de zorg. 

 

Van loondienst naar zorg zzp’er bij Zorg&Co

Niet iedereen start zijn zorgcarrière als zzp’er. Zo maakte zzp’er Marie-Louise vier jaar voor haar pensioen de overstap naar het ondernemerschap. Wat zij in de laatste jaren bij haar baan niet meer ervaarde, hervond zij wel weer als zzp’er: “focussen op wat ik primair leuk vond en graag doe; zorgen!”.  Maar misschien wel het mooiste wat Marie-Louise over haar werk als zelfstandig zorgprofessional te zeggen heeft, is dit: “het geeft mij energie en een glimlach op mijn gezicht”.

 

Zo ondersteunt Zorg&Co haar zzp leden

We schreven het al eerder, maar geluk heb je niet; dat creëer je. De regie over je eigen (werk)leven nemen dus, kansen grijpen en de dingen doen die jou gelukkig maken. Bij Zorg&Co beschrijven we dit als GUTS, GRIP & GLORY. De GUTS hebben om het anders te doen, de GRIP die je hierdoor op je geluk en je leven krijgt en de GLORY die dit alles beloont.

Coöperatie Zorg&Co brengt deze filosofie over op haar leden door de vraag naar flexibele inzet door professionals onder aandacht te brengen. Ook ondersteunt de coöperatie haar leden door de risico’s van het ondernemen te verkleinen. Denk aan inkomenszekerheid, verzekeringen en pensioen in gezamenlijkheid organiseren. En om de zorg zzp’er volop te laten focussen op wat hij of zij het liefst doet–het verlenen van zorg–nemen we bij Zorg&Co ook alle administratie uit handen. Iets waar zzp’ers Claudia en Dimitri bijvoorbeeld erg blij mee zijn.

Ook iets waar Zorg&Co haar ondernemende leden bij helpt, is het up-to-date houden van hun kennis en certificering. Want met de Zorg&Co academie krijgen leden de kans hun carrière verder te ontwikkelen. Tel hier een persoonlijke accountmanager of zorgcoördinator bij op én zelf kiezen waar je werkt, en je snapt waarom zelfstandige zorgprofessionals gek zijn op ondernemen.

 

Meer weten over de voordelen van ondernemen via Coöperatie Zorg&Co? Laat dan hier je gegevens achter. 

 

Deel dit artikel
4 min. lezen       18 november 2021
ZORG&CO