Starten als ZZP-er tekst

Starten als ZZP-er in de zorg

Als je in zorg en welzijn werkt en toe aan een nieuwe uitdaging bent, is het zeker een goed idee om na te denken over het zzp-schap. Steeds meer zorg- en hulpverleners kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te beginnen. Het aantal opdrachtgevers dat meer gebruik gaat maken van de inzet van zzp-ers groeit. Er liggen voor zzp-ers ontzettend veel kansen! Eigen verantwoordelijkheid, flexibele werktijden, verschillende werkplekken en netto een hogere arbeidsbeloning zijn een greep uit de vele voordelen die horen bij het zzp-schap.

Wat moet je regelen als startende zorg zpp- er?

Zelfstandig ondernemerschap is natuurlijk wel een grote stap en hier komt een hoop bij kijken. Je moet je registreren als ondernemer, voldoende opdrachten werven en behouden, gewerkte uren bijhouden, facturen sturen en je bent zelf verantwoordelijk voor scholing en up-to-date houden van je bekwaamheden.

Als zzp-er sta je er alleen voor en dat kan soms best lastig zijn. Om onze positie als zzp-er sterk te maken, hebben wij ons verenigd in de coöperatie Zorg&Co. De coöperatie is een vereniging met een bedrijf dat ons helpt bij alle aspecten van onze bedrijfsvoering. We vormen samen een netwerk, zowel zakelijk als sociaal. En net zoals bij elke vereniging (incl. bestuur) hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gezamenlijke deelname aan activiteiten, bijeenkomsten en scholingen zorgt voor het collegiale gevoel.

 

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Copyright © Zorg&Co 2020 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Site-Index | Sitemap | Privacybeleid | Cookieverklaring