Prachtig wonen in Roosteren op Residentie Maesland Burcht met zorgvraag

2 min. lezen

Terug

Residentie Maesland Burcht
In het historisch waardevolle hotelgebouw de Maesland Burcht in Roosteren zijn in samenwerking met Zorg&Co 26 zorgsuites voor senioren gerealiseerd. Vanaf april / mei 2022 is het mogelijk om met een zorgvraag zelfstandig in een van de zorgsuites te wonen. Tegelijkertijd zijn er zeven appartementen beschikbaar waar geen zorgvraag benodigd is. De Maesland Burcht ligt op een prachtige locatie aan de rand van de dorpskern en omringd door natuur, naast een hotel met restaurant. Bovendien zijn er diverse tuinen en terrassen.

De woning
De zorgsuites zijn tussen de 35 en 40 vierkante meter en van diverse aanpassingen voorzien. De appartementen zijn groter, maar ook levensloopbestendig. Bewoners hebben een eigen slaap- en woonkamer (in één) waardoor ze een herkenbare en vertrouwde omgeving hebben. Er is voldoende ruimte voor de draaicirkel van een eventuele rolstoel. Daarnaast is er een liftservice, een gemeenschappelijke ruimte en tuin, en zijn er meerdere parkeerplaatsen beschikbaar. De zorgsuites worden allen onder de huurtoeslaggrens verhuurd.

 

Zorgaanbod
De zorgsuites worden gemaakt voor ouderen met een zorgvraag die deels of volledig ontzorgd willen worden. De geïndiceerde zorgvraag wordt vervuld door Zorg&Co. De 24-uurs aanwezigheid van een zorgmedewerker in combinatie met diverse ondersteunende faciliteiten als een maaltijden- was- en strijkservice dragen bij aan het vermogen van iedere bewoner om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en datgene wat men zelf niet meer kan of wil uitvoeren uit handen te geven. 

Voor zorg in de Residentie Maesland Burcht bent u verzekerd via de Wet Langdurige Zorg (WLz).

Activiteiten
Naast de eigen woonkamer in de woning is er een gemeenschappelijke ruimte waar men kan deelnemen aan diverse activiteiten, samen van maaltijden kan genieten of gewoon kan ontspannen. Goed gezelschap draagt bij aan een betere gezondheid en ook daarin ondersteunt Zorg&Co graag.

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in eventuele mogelijkheden? Mail of bel voor meer informatie naar Maria Garcia:

 

Visie zorg
In de visie én werkwijze van Zorg&Co delen bewoners van het gebouw waar dat mogelijk is onderdelen  van de accommodatie met andere dorpsbewoners. Er moet niet alleen goed gewoond, maar ook graag gewerkt kunnen worden - denk aan flexplekken voor zzp-ers; geleerd kunnen worden - praktijkleerplaatsen voor leerlingen- ; en ruimte zijn voor horeca, cultuur en kunst. In elke woonzorglocatie komt dit op een unieke wijze tot stand. Zo is Residentie Maesland Burcht uniek in de directe nabijheid van het hotel en restaurant De Roosterhoeve gelegen en worden bovengenoemde aspecten en sociale cohesie ten dele in gezamenlijkheid uitgevoerd. Op die manier willen wij op elke plek een optimaal gebruik van het gebouw realiseren als centrale ontmoetingsplek in het dorp en/of de omgeving en werken wij samen aan activiteiten voor en door de wijk. Door de levendigheid in het gebouw en haar omgeving wordt eenzaamheid bestreden; is er meer ruimte voor zingeving; aandacht voor positieve gezondheid en welzijnsaspecten en dientengevolge op termijn een lagere zorgvraag. Kortom, gezond leven voor meerdere doelgroepen in de samenleving.

 

Publicatiedatum 28/10/2020
ZORG&CO