Vergoeding thuiszorg (WMO/ZVW)

Vergoeding van thuiszorg: de verschillende mogelijkheden WMO, Zvw, PGB

Benieuwd wat de vergoeding is van thuiszorg? Wanneer u gebruik maakt van zorg geleverd door zzp-ers aangesloten bij Zorg&Co, dan kunt u zorg geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen door de zorgverzekeraar (Zvw) of het Zorgkantoor (Wlz) in de vorm van PGB of Zorg in Natura (ZiN). Via de Gemeente (WMO) enkel op PGB basis.

Vergoeding thuiszorg: Zorgverzekeringswet (Zvw)

De zorgverzekeraar wordt verantwoordelijk voor professionele medische zorg aan huis, zoals verzorging en verpleging. De vergoeding van deze zorg wordt gefinancierd uit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Hierbij kan gekozen worden voor vergoeding van thuiszorg uit een Naturapolis of een Restitutiepolis.

Wanneer u een naturapolis heeft, heeft u recht op vergoeding van thuiszorg van zorgaanbieders, zoals Zorg&Co. De zorg die u nodig heeft wordt geleverd door Zorg&Co en betaald door de zorgverzekeraar.

Bij een restitutiepolis heeft u meer keuzevrijheid en recht op een standaardvergoeding van thuiszorg. Het is mogelijk dat u bij een restitutiepolis de rekening moet voorschieten. Deze krijgt u daarna weer terugbetaald door de zorgverzekeraar.

Vergoeding thuiszorg: PGB (Persoonsgebonden Budget)

U kunt een aanvraag voor PGB doen wanneer u zelf de regie wil hebben en houden over de thuiszorg die u ontvangt. Deze aanvraag voor deze vorm van vergoeding van thuiszorg kunt u bij uw zorgverzekeraar indienen. De zorgverzekeraar beoordeeld dan of u recht heeft op PGB voor de vergoeding van thuiszorg als u ook in staat bent dit zelf te regelen. Met dit budget kunt u zelf bepalen waar u zorg inkoopt en maakt u zelf de keuze voor een zorgverlener. Hierin kan Zorg&Co u uitstekend faciliteren. U kiest zelf een of meer zorgverleners en maakt rechtstreeks afspraken met hen. Er wordt dan een zorgovereenkomst gesloten tussen u en de zorg- of hulpverlener. Een combinatie van PGB en Zorg in Natura is ook mogelijk.

Vergoeding thuiszorg: WMO

Bent u onvoldoende zelfredzaam of kunt u niet terugvallen op uw eigen netwerk, maar heeft u toch maatschappelijke ondersteuning nodig? U kunt dan voor de vergoeding van thuiszorg een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Gemeente is verplicht u hierin te ondersteunen. De officiële benaming van deze wet is WMO 2015. De gemeente onderzoekt en bepaalt welke ondersteuning u nodig heeft, bijvoorbeeld maatwerkvoorziening of een algemene voorziening zijn. Voor sommige voorzieningen uit de WMO geldt een eigen bijdrage.

Maak a.u.b. uw keuze:

Zorg&Co logo
Zorg&Co
Vergoeding van thuiszorg: de verschillende mogelijkheden WMO, Zvw, PGB
Laat uw reactie achter
Privacybeleid

Copyright © Zorg&Co 2020 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Site-Index | Sitemap | Privacybeleid | Cookieverklaring