Zorgbonus

1 min. lezen

Terug

Zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19 hebben recht op een bonus van 1000 euro netto. Hiermee laten de Tweede Kamer en het kabinet hun waardering en dankbaarheid zien voor al het harde werk dat de mensen in de zorg tijdens de coronacrisis hebben verricht. 

Voldoe ik aan de voorwaarden?

U komt in aanmerking voor de bonusregeling als zorgprofessional als u zich tussen 1 maart en 1 september 2020 hebt ingezet voor patiënten en cliënten met COVID-19, of hebt bijgedragen aan de strijd tegen COVID-19. U heeft bijvoorbeeld extra uren gewerkt, collega’s vervangen of taken uitgevoerd om het risico op verspreiding te verkleinen. Als u als een van de door de overheid benoemde beroepen werkzaam bent geweest in de genoemde periode via een zorgaanbieder, en u verdient niet meer dan tweemaal modaal, komt u in aanmerking voor de bonus. De beroepen die wel in aanmerking komen voor de bonus vindt u hier.

Wat kan ik doen om in aanmerking te komen voor de bonus?

Komt u in aanmerking voor de bonus bij een opdrachtgever, dan moet de desbetreffende opdrachtgever die bonus voor u aanvragen. Hiervoor moet u zelf iniatief nemen en contact opnemen met uw opdrachtgever. Het loket opent 1 oktober 2020. Zodra de zorgaanbieder de subsidie voor de bonus heeft ontvangen, maakt de zorgaanbieder de bonus aan u over. 

Is Sevagram uw opdrachtgever? Dan is voor de zzp’ers die minimaal 60 uur hebben gewerkt tussen maart en augustus de zorgbonus aangevraagd.

Werkt u via onze hoofdaanneming CAZZ, en voldoet u aan bovengenoemde eisen, dan zal de subsidie voor u worden aangevraagd door CAZZ zodra het loket is geopend. Bij vragen hierover kunt u contact opnemen met Bianca Sijp via de mail: bianca.sijp@zorgenco.nl

Wanneer kan ik de bonus verwachten?

De bonus kan vanaf 1 oktober aangevraagd worden via uw opdrachtgever. Er is nog geen exacte datum voor de uitbetaling bekend.

Publicatiedatum 25/09/2020
Deel dit artikel
ZORG&CO