Zorg&Co partner in zorg voor Samen Zorgen Huis Leudal

12 oktober 2018

Zorg&Co

Zorg&Co zal vanaf de start van het Samen Zorgen Huis Leudal verantwoordelijk zijn voor het professionele zorgaanbod aan de gastbewoners met een kortdurende zorgvraag.

Daarnaast zal Zorg&Co in de nabijheid van het Samen Zorgen Huis Leudal thuiszorg verlenen, zodat ook de verbinding naar zorg en ondersteuning thuis gemakkelijk kan worden gelegd. 

Stichting Samen Zorgen Huis Leudal neemt eind 2018 het eerste Samen Zorgen Huis in gebruik. Het Samen Zorgen Huis is een burgerinitiatief. De zorg wordt gegeven op een prachtige plek, namelijk in het voormalige klooster Mariabosch in Baexem (gemeente Leudal).

Het Samen Zorgen Huis, kortweg SZHL, wordt gerealiseerd mét en vóór de zieke medemens, haar of zijn naaste(n) en de inwoners van Leudal. Dit gebeurt in samenwerking met de huisarts, verpleegkundige en met de steun van diverse zorginstanties.

Het SZHL is een ‘kort bij thuis ziekenhuis’, waar op liefdevolle en deskundige wijze kortdurende zorg wordt geboden aan een bepaalde groep patiënten. Patiënten die nu opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

Er wordt ook palliatieve zorg geleverd. In de laatste levensfase van bewoners kan hierdoor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geboden worden voor de bewoner en de naasten.

Zorg&Co onderschrijft de potentiële kracht van vrijwilligers in het durven aangaan van het zorgen voor de zieke medemens. De professionals van Zorg&Co delen op hun beurt graag de zorg met de krachtige groep van vrijwilligers die actief zijn voor het Samen Zorgen Huis Leudal.

Wij zien erg uit naar deze samenwerking!

Bron

 

Copyright © Zorg&Co 2020 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Site-Index | Sitemap | Privacybeleid | Cookieverklaring