Zorgaanbod tekst

Zorgaanbod van Zorg&Co

Zorg&Co levert thuiszorg in kleine en lokale wijkteams. Voor de volgende zorgaanvragen kunt u bij ons terecht:

Verzorging

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer door lichamelijke klachten, ziekte of ouderdom uw eigen dagelijkse verzorging steeds lastiger wordt en u hier hulp bij nodig heeft. U wilt niet zomaar iemand over de vloer krijgen of steeds vreemde gezichten zien. Bij Zorg&Co bent u in de gelegenheid de zorgverlener(s) te kiezen waar u zich goed bij voelt. Wij staan voor u klaar om u professioneel en vaardig te ondersteunen bij uw persoonlijke verzorging, de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Wat verstaan we onder ADL? Dit zijn handelingen zoals: in en uit bed gaan, toiletgang, wassen, tandenpoetsen, aan- en uitkleden en eten.

Naast persoonlijke verzorging is ook huishoudelijke zorg erg belangrijk. Langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen is wel zo prettig in een schoon en verzorgd huis. Wij regelen ook huishoudelijke hulp en bieden ondersteuning bij het poetsen, dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen en bijvoorbeeld bij het tuinieren.

Verpleging

Onder verpleging verstaan we verpleegkundige handelingen, die voorbehouden zijn aan verpleegkundigen. Verpleegkundigen helpen u herstellen of verergering van ziekte of aandoeningen te voorkomen. Ook helpen wij om lijden en ongemak te verlichten. Enkele werkzaamheden van verpleegkundigen zijn lichaamsfuncties controleren, toedienen van medicatie, wondverzorging, stomaverzorging, aanbrengen en verzorgen van een katheter, geven van een injectie of een infuus, toedienen van medicatie enzovoorts. Het kan ook zijn dat u gespecialiseerde verpleging nodig heeft, wij zetten dan gespecialiseerde verpleegkundigen in voor deze specifieke handelingen.

(Gespecialiseerde) Verpleegkundigen die aangesloten zijn bij Zorg&Co zijn bevoegd en bekwaam deze handelingen uit te voeren. De coöperatie faciliteert in bijscholingen en opleidingen. Het online portfolio van elk individueel lid is voorzien van de benodigde documenten en certificaten.

Begeleiding

Ook voor thuisbegeleiding kunt u terecht bij de leden van Zorg&Co. Dit kan zijn: praktische begeleiding en hulp bij dementie, verstandelijke beperking, autisme of psychische problemen.

Wij helpen u wanneer u niet in staat bent om praktische zaken te regelen en dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dit kan zijn: hulp en begeleiding bij het plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, gesprekken voeren met instanties, het structureren van uw dag of ondersteuning bij sociale vaardigheden. Ook voor zaken zoals de post behandelen, ordenen van geldzaken en bediening van apparatuur kunt u onze hulp inschakelen.

Staat uw zorgvraag hier niet bij, wilt u meer informatie of heeft u interesse in een persoonlijke kennismaking? Neem dan contact met ons op door te bellen of ons contactformulier in te vullen.

Externe, onafhankelijke klachtenbehandeling

Wij proberen zo goed mogelijk voor u te zorgen. Toch kan het gebeuren dat u hierover niet tevreden bent. U kunt ons dit laten weten. U kunt uw vraag of klacht voorleggen aan het onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Een medewerker van het Klachtenloket probeert uw klacht met informatie en advies op te lossen en kan u in contact brengen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Die kan bemiddelen tussen u en ons, zodat we samen alsnog een goede oplossing kunnen vinden. U bereikt het Klachtenloket Zorg gemakkelijk door te bellen naar telefoonnummer 070-310 53 92. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een mail naar info@klachtenloket-zorg.nl Meer informatie.

De Geschillencommissie

U kunt ook een klacht indienen bij de externe en onafhankelijke Geschillencommissie Zorg Algemeen. Uw klacht wordt dan een geschil. Een onpartijdige, deskundige commissie beoordeelt uw geschil en u ontvangt een bindende uitspraak. Dat betekent dat u en wij ons aan de uitspraak moeten houden en niet in hoger beroep tegen de uitspraak kunnen gaan. Voor meer informatie hierover kijkt u op: www.degeschillencommissiezorg.nl.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Copyright © Zorg&Co 2020 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Site-Index | Sitemap | Privacybeleid | Cookieverklaring