Zorg&Co FAQ en antwoord

Vind hier het antwoord op uw vragen.

Wanneer Zorg&Co geen contract met mijn zorgverzekeraar heeft, kan ik dan toch zorg van Zorg&Co krijgen?

Jazeker, wij kunnen al onze cliënten van zorg voorzien. Wanneer er geen contract is met de zorgverzekeraar betekent dit niet dat de zorg niet vergoed wordt. Wij geven u graag advies en informatie rekening houdend met uw persoonlijke situatie, neem contact met ons op via thuiszorg@zorgenco.nl of bel naar 088-0405900.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Wat betekent het begrip ‘zzp-er’?

Zzp-er betekent letterlijk: Zelfstandige Zonder Personeel. Alle leden van Zorg&Co zijn zzp-ers, wij hebben ons eigen bedrijf, maar zijn verenigd in een coöperatie. Doordat wij zelfstandig zijn hebben wij veel meer vrijheid, zijn wij flexibeler en wij kunnen ons volledig richten op onze cliënten. Iets dat bij grote instellingen lastiger is. Doordat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons werk, onze cliënten en inkomen, zijn wij ook heel gedreven. Steeds meer zorg- en hulpverleners kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te beginnen. Het aantal opdrachtgevers dat meer gebruik gaat maken van de inzet van zzp-ers groeit.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Leveren jullie alleen particuliere zorg?

Nee, er zijn twee soorten opdrachten voor zzp-ers aangesloten bij Zorg&Co:

  1. Wij kunnen werken in de particuliere thuiszorg of ambulante begeleiding als hoofdaannemer. Dan organiseren wij, samen in een wijkteam, zelfstandig de zorg rondom de cliënt. We hebben rechtstreeks een overeenkomst met de zorgvrager. Zorg&Co zorgt voor de benodigde ondersteuning en declareert namens jou de uren, maar wij zijn samen met ons team verantwoordelijk.
  2. We kunnen intramuraal (binnen de instelling) of extramuraal (thuiszorg en ambulante begeleiding) werken als onderaannemer. Dan hebben wij zelf een overeenkomst met de zorg- of welzijnsinstellingen die van onze diensten gebruik wil maken. Zorg&Co voorziet ons van een passende modelovereenkomst en zorgt ervoor dat alle leden zorgeloos ingezet kunnen worden.
Zorg&Co logo
Zorg&Co

Wie kan ik bellen als er niemand van de zorg komt?

U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week voor noodgevallen bereiken op 088-0405901. Tijdens kantooruren ma t/m vrij kunt u ons bereiken tussen 8.30u en 17.00u op het nummer 088-0405900.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Hoe wordt de declaratie afgehandeld?

1. Zorg wordt geleverd, ZZP’er declareert deze uren
2. Deze uren worden goedgekeurd (indien in orde)
3. Urenbriefje wordt gefactureerd
4. Afhankelijk van het soort zorg (PGB / Zorg in Natura) wordt de factuur gedeclareerd via de cliënt zelf (bij een PGB Is de cliënt namelijk zelf verantwoordelijk voor zijn budget) of rechtstreeks naar de zorgverzekeraar/zorgkantoor
5. Zorgverzekeraar/zorgkantoor of cliënt betaalt de factuur door het over te maken naar een derdengeldrekening. Direct nadat dit verschuldigde bedrag is binnengekomen, wordt het bedrag naar de ZZP’er over gemaakt.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Wat is een akte van cessie?

Met een akte van cessie geeft u als het ware toestemming aan de zorgverzekeraar om rechtstreeks de gedeclareerde uren uit te betalen aan de zzp-er. Er kan dan door de zorgverlener rechtstreeks, namens u, gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Wie is ADZ?

ADZ BV. is een dienstverlener die in opdracht van de coöperatie de financiële dienstverlening verzorgt voor alle leden; de administratie, facturatie en belastingen. ADZ BV. zorgt ook voor de afhandeling van uw declaraties.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Hebben jullie zzp-ers een VOG?

Alle aangesloten leden zzp-ers hebben inderdaad een VOG in hun digitale portfolio. De coöperatie ziet er op toe dat deze indien nodig opnieuw aangevraagd worden en faciliteert de leden hier ook in.

Zorg&Co logo
Zorg&Co

Copyright © Zorg&Co 2020 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM.nl | Site-Index | Sitemap | Privacybeleid | Cookieverklaring